SportTravnik danas

Osman Junuzović pobjednik „Pharmamed noćne utrke u Travniku“

Pobjednik 4. Pharmamed noćne utrke, koja je večeras  u Travniku okupila rekordan broj učesnika, je Osman Junuzović, drugi je kroz cilj prošao Srđan Samardžić, a treći Božidar Vujić. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Amela Trožić, druga je Amila Kahriman, a treća Ena Mijić.

 

Najbrži takmičari iz Travnika bili su Larisa Srkalović i Midhat Purić, a najstariji učesnik bio je osmadesetšetogodišnji Zijad Bašić iz Travnika koji je uspješno istračao stazu dugu pet kilometara.

 

U glavnoj utrci nastupilo je preko 1.000 takmičara,  a iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Austrije, Velike Britanije i Sjedinjenih Dražva. Među učesnicima utrke bio je šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini. ambasador Bruce G. Berton, te načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić. Učesnikci utrke trčali su stazu dugu pet kilometara od Centralnog gradskog trga, preko Tarbovca, Autobusne stanice, Alejom konzula do Poslovne zone Borac i nazad Alejom konzula, kroz Bosansku ulicu do Centralnog gradskog trga.

 

Prije toga održane su četiri utrke za mlađe kategorije. Pobjednici su Abdulah Karadža, Isra Zuba, Nermina Bajrić i Elvir Bektić. Uspješni organizatori ovog prelijepog sportskog događaja su  aktivisti i volonteri Centra za edukaciju mladih (CEM)  iz Travnika. Trka je ove godine imala rekordan boj učesnika.