Travnik

Otkriće Travničanina Seida Grižića: Primjetio neobični organizam iz slavine (VIDEO)

 

Prije nekoliko dana naš sugrađanin Seid Grižić, nastanjen u naselju Ilovača natočio je vodu u bijelu porculansku šolju kao bi se napio. On i njegovi ukućani bili su iznenađeni kada su u lončiću vidjeli nešto tanko i duguljasto. U prvi mah nisu ni pomisli da je riječ o živom organizmu. Međutim, kada su izvadili iz vode i stavili na bijeli papir vidjeli su da je riječ o živom organizmu koji se uvija u klupko i vrti kao mala zmija.

-U prvi mah je sam posmilio da je je ispucala porculanska šolja,a potom da je neka travka. Međutim, izvadili smo iz vode i to se uvijalo i vrtilo kao zmija. Ostavio sam dva tri dana da stoji u jednom galonu i evo vidite  još živi i to je stiglo vodom iz vodovoda na Ilovači. – ispričao nam je Seid.

Seid je nakon što nam je ispričao svoju priču i pred brojnim prijateljima u Travniku pokazao svoje otkrićeo , otišao do Zavoda za javno zdravstvo SBK i Higijensko-epidemiloške službe  u Travniku da bi vidio o čemu se radi.

-Dao sam im da pogledaju i oni su to uzeli na analizu. Kazali su mi da kažem komunalcima da stave neke mrežice. Pa nije moj posao da govorim komunalcim da stavljaju mrežice. Samo sam htio da upozorim što sam našao u „pitkoj vodi“. – kazao nam je Seid.

I Travničani će morati da sečakaju neko vrijeme na završetak analize da bi saznali o kakvoj tajanstvenoj „zmijici“ je riječ.