Sport

Otvoren 6. Memorijalni turnir Kurt Kopruner (FOTO)

 

Danas je nogometnom terenu u krugu Tvornice GS TMT i GS Print  počeo 6. Memorijalnom turniru  „Kurt Kopruner“.  Turnir organizuju  GS Tvornica mašina Travnik (GS TMT)  u znak sječanja na Kurta Koprunera, velikog čovjeka i uspješnog biznismena, rođenog Austrijanca koji je neizmjerno volio BiH i ljude u našoj zemlji. Turnir je otvorila dirktorica  GS Tvornice mašina Travnik, Snježana Kopruner.

Učešće na turniru uzele su ekipe koje čine  kupci, dobavljači i prijatelji ovih tvornica  BNT-TMH, Securitas,  Kavat,  Inter-com, Sim Technik, Saraj-komerc i  Print-GS .

Kurt Kopruner, rođeni Austrijanac nakon obrazovanja u rodnoj Austriji i obavljanja nekoliko rukovodnih funkcija , a poslovnu karijeru nastavio je u Njemačkoj gdje je osnovao firmu. Posao ga je često vodio na prostore bivše Jugoslavije. Zaslužan je za uspješnu privatizaciju i kasniji razvoj GS Tvornice mašina Travnik, koja je danas prepoznatljiva u regiji i Evropi. Jedan je od rijetkih primjera uspješne privatizacije u srednjoj Bosni.