Travnik danas

Otvoreno igralište u Obdaništu Kalibunar

U prisustvu velikog broja stanovnika Kalibunara, organizatora, predstavnika JU Obdanište Travnik i drugih zvanica, otvoreno dječije igralište i prostor za odmor svih generacija Travničana.

 

Zahvaljujući Njemici sa travničkom adresom gospođi Nicole Diesmer iz Edukacijskog centra “Susret”, grupa od 64 volontera iz Njemačke u dvorištu Obdaništa Kalibunar izgradiila je igralište i prostor za sve generacije. Vrijednost ovog projekta je višestruka, uz primarni cilj stvaranja prostora za sve generacije, stvorene su i pretpostavke za zaustavljanje daljeg uništavanja imovine Obdaništa od strane neodgovornih pojedinaca. Ovo je prvi korak ka ponovnom aktiviranju ovog prelijepog objekta, u svrhe za koje je i namijenjen.

-Kolektiv JU Obdanište Travnik zahvaljuje se gospođi Nicole Diesmer iz Edukacijskog centra “Susret”, a posebno volonterima, na prelijepom poklonu našem gradu i našim najmlađim stanovnicima. Također se zahvaljujemo općinskim službama na čelu sa načelnikom  Admirom Hadžiemrićem, na potpori i obezbjeđenju potrebnih dozvola za gradnju igrališta. – poručili su iz JU Obdanište Travnik uz apel stanovnicima Kalibunara da čuvaju postavljeno igraliste, kako bi prostor zaista bio ono za šta je namijenjen i u funkciji i za naredne generacije.

 

(JU Obdanište Travnik)