Travnik danas

Održana svečana akademija u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Općina Travnik i Centar za kulturu općine Travnik organizirali su večeras  svečanu akademiju u povodu 25. novembra – Dana državnosti BiH. Prisutnima se obratio prof.dr. Kenan Dautović, načelnik općine Travnik koji se osvrnuo na historijski značaj 25. novembra 1943. godine, ali i naglasio kako moramo biti ponosni i na period 1992 – 1995. godine i kontinuitet državnosti koji Bosna i Hercegovina ima.

 

 

U kulturno – umjetničkom programu koji je uslijedio nastupili su djeca iz JU „Obdanište Travnik“, Muzičko društvo „Travnik“, Kulturno -umjetničko društvo „Borac“ Travnik, HKC „Nova Bila“, učenici Mješovita srednje tehničke škole Travnik, Mješovite srednje škole „Travnik“, Osnovne muzičke škole „Travnik“, Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ i Plesnog studija „Maya“.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Na kraju svečane akademiji pristuni su imali priliku da premijerno poslušaju i pogledaju pjesmu i spot „Zemlja dobrih ljudi“ koju su izveli Kenan Mačković i Ženski hor Centra za kulturu „Travničanke“. Tekst i muziku za ovu pjesmu napisao je Taik Ganić.