Travnik danas

OV Travnik donijelo odluku o bratimljenju sa Gradom Kastav u Republici Hrvatskoj

Općinsko vijeće Travnik na današnjoj sjednici donijelo je Odluku o uspostavljanju saradnje i  prijateljskih odnosa sa Gradom Kastav  u Republici Hrvatskoj.  Putem video linka vijećnicima Općinskog vijeća Travnik obratio se i gradonačelnik Kastave, Matej Mostarac koji je izrazio radost  da su Travnik i Kastav zvanično postali i zbratimljeni gradovi.

 

Prema riječima gradonačelnika bratskog grada Kastava, Odluka o uspostvljanju saradnje i prijateljskih odnosa  je put ka boljoj saradnji i zajedničkim projektima preko Evropske Unije.

Danas usvojena Odluka definiše međusobnu saradnju, koja će  biti usmjerena na područja turizma, kulture, sporta, školstva, privrede, ekologije, mladih, nevladinih organizacija, te razmjeni iskustava lokalnih uprava.

Kastav je gradić u zapadnom dijelu Primorsko-goranske županije, u neposrednoj blizini Rijeke i Opatije. Iako se povijesno uvijek računao kao dio Istre, danas je Kastav de facto predgrađe Rijeke. Grad Kastav sazdan je na 365 metara visokome brijegu ponad Kvarnera, na sjevernome Jadranu. U neposrednoj je blizini Rijeke, važnoga hrvatskoga privrednog  i kulturnog središta, i opatijske rivijere, jedne od omiljenijih turističkih odredišta u Hrvatskoj.