Mladi

Panel diskusija “Značaj predškolskog odgoja i obrazovanja u savremenom društvu”

Kao i prethodnih, i ove godine Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje Obdanište Travnik uključila se u obilježavanje Dana općine Travnik sa više aktivnosti. U prostorijama Obdaništa Travnik danas je održana panel diskusija pod nazivom “Značaj predškolskog odgoja i obrazovanja u savremenom društvu”.

 

U duhu nedavno objavljenih rezultata PISA testova za Bosnu i Hercegovinu, direktor Obdaništa Travnik Jasmin Hrnjić je naglasio važnost i značaj predškolskog odgoja i obrazovanja posebno u današnjem savremenom društvu.

“Kao nositelji temelja odgoja i obrazovanja u našem gradu želimo podići svijest o važnosti ranog odgoja i obrazovanja kao i ukazati na mjesto predškolskog odgoja i obrazovanja u društvu’, istaknuo je Hrnjić.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

U današnjoj panel diskusiji učestvovali su svi aktivni sudionici predškolskog obrazovanja, a to su odgajatelji i direktori javnih i privatnih predškolskih ustanova, univerzitetski profesori, pedagozi i psiholozi, predstavnici Općine Travnik i Ministarstva obrazovanja, te roditelji-korisnici usluga predškolskih ustanova.