Sport

Pet reprezentacija na turniru u Travniku

 

U Travniku je danas počeo 10. Međunarodni košarkšaki turnir za juniore „Travnik 2016“ na kojem nastupaju reprezentacije Egipta, Turske, Crne Gore, Zagrebačke županije, Bosne i Hercegovine i domaćin KK Travnik. Prve utakmice se odigravaju danas, a svečano otvaranje turnira upriličeno je u 18 sati. U poslijepodnevnim satima domaćin turnira KK Travnik i Košarkaški savez BiH organizovali su konferenciju za novinare na Edukacijskom fakultetu Univerziteta u Travniku.

Novinarima su se obrtili Azem Ejubović, predsjednik KK Travnik, Josip Pandža, selektor reprezentacije BiH i  reprezentativac Džanan Musa.

Ejubović je naglasio kako je selektoru Pandži upravo na prošlogodišnjem tuniru u Travniku bila prva zvanična utakmica na klupi reprezentacije BiH.

reprezentacija_bih

-Organizovati turnir danas u BiH nije lako. Nadamo se da će sve proteći u najboljem redu, pogotovo što ovdje u Travniku imamo tri reprezentacije koje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Ovo je trenutno i najbolji turnir koji se igra u Evropi , jer pored reprezentacije Turske, Egipta, BiH , tu je juniorska reprezentacija Crne Gore, te reprezentacija Zagrebačke županije i domaćin KK Travnik. – rekao je predsjednik KK Travnik, Azem Ejubović.

Selektor Josip Pandža nije krio zadovoljstvo što je ponovo na pripremama u Travniku.

-Drago mi je doći u Travnik i na ovaj Fakultet jer vezan sam ovdje za studiranje. Naš put je upravo krenuo iz Travnika. Želim čestitati Azemu i Košarkaškom klubu Travnik na ovako jakom turniru. Što se tiče priprema, mi smo odigrali dvije jake utakmice protiv protivnika koji igraju na svjetskom prvenstvu. Prvo protiv Egipta gdje smo slavili uvjerljivo , pa protiv Turske gdje smo pobjedili sa četiri razlike. Te dvije utakmice su nam pokazale šta trebamo raditi dalje. Ja sam zadovoljan priprema i uslovima u Kaknju. To nam stavlja na teret da su očekivanja ogromna. Ja i moji pomoćnici ćemo sa ovom djecom učiniti sve da opravdamo očekivanja. – izjavio je selektor Pandža.

Najvažnija stvar je ekipa ostane na okupu i u porazima i u pobedama rekao je reprezentativac Džanan Musa.

-Mi radimo svoj posao pošteno svaki dan i na Svjetskom prvenstvu ćemo uraditi najbolje što možemo i vidjeti krajnji izhod. – rekao je Musa.

Reprezentacija BiH sutra u dvorni na Vlašiću igra svoju utakmicu protiv reprezentacije Egipta.