BiznisTehno

Počela edukacija u okviru BeeZone start-up akademije

U prostorima Centra za edukaciju mladih (CEM) u Travniku održana su prva predavanja u okviru BeeZone start-up akademije, a u sklopu projekta “TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu”.

 

Predavanja su vodili mladi uspješni mladi ljudi sa start-up scene Luka Prišunjak (Srbija) i Oliver Pugh (Velika Britanija), koji su polaznicima akademije govorili o Ideaciji i digitalnom marketingu. Prvi modul realizovan je uz podršku Fondacije za međunarodni razvojnu  saradnju Swisscontact.

BeeZone start-up akademija je program obukeza jačanje poduzetničkih vještina mladih , u okviru BeeZone biznis inkubatora. U program ulaze pojedinci i timovi, čije su inovativne biznis ideje prošle prvu fazu evaluacije po kriterijima  Javnog poziva za podršku  poslovnim idejama kroz BeeZone biznis inkubator.

U okviru BeeZone start-up akademije polaznici će dobiti stručnu podršku u jačanja poduzetničkih vješetina i razvoju poslovnog modela, mentorsku podršku u razradi i finalizaciji biznis plana, te podršku  u javnom prezentiranju i prezentiranju ideje investitorima.

Projekat “TRIK” realizuje se u okviru projekat “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH”, koji finansira Evropska Unija, a implementira Međunarodna organizacija rada (ILO).