Sport

Počela „Internacionalna otvoreno zabavna škola nogometa za djevojčice”

Danas je u Travniku sa radom je započela „Internacionalna otvorena zabavna škola nogometa za djevojčice“ koju već nekoliko godina uspješno organizuje Sportski saveza SBK  i suorganizatori Zavoda za javno zdravstvo SBK, Centar za edukaciju mladih Travnik , Udruženja žena „Emine“ Turbe i Kancelarije OFFS Hrvatske.

Zbog loših vremenskih uslova prvi dan rada „Internacionalne otvorene zabavne škole nogometa za djevojčice„ uz nadzor trenera i asistenata započeo je u sportskoj dvorani OŠ „Travnik“.

-Cilj projekta je da kroz zabavu i igru djevojčice uzrasta od 6 do 12 godina upoznaju sa značajem tjelesne aktivnosti za zdravlje kroz rad na dvadeset i četiri različite stanice koja su prilagođene uzrasnoj kategoriji koju je obuhvatio projekat. Pored rada na stanicama i ove godine tokom projekta bit će stanica „ Zdrave prehrane „ koju će prezentirati uposlenici Zavoda za javno zdravstvo SBK  i gdje će biti vršena testiranja o načinu ishrane kao i antropološka mjerenja djevojčica, kao i radionice koje organizuje Centar za edukaciju mladih Travnik. – kažu u Sportskom savezu SBK.

Značaj ovome projektu daju vrijedne članice Udruženja žena „ Emina“  iz Turbeta koje pripremaju ishranu za učesnice projekta, kao i volontere u projektu, a pod nadzorom nutriconista Zavoda za javno zdravstvo SBK.

Svečano otvaranje ovogdišnje škole zakazano je sutra.