Počela izgradnja pješačke i biciklističke staze na Meljancu

Započeli su radovi na rekonstrukciji ulice Meljanac, te izgradnji pješačke i biciklističke staze na lokalitetu od Aleje konzula do kružnog toka na Meljancu koje finansira Općina Travnik u iznosu od 601.965 kovertibilnih maraka.

 

 

 

Projekat rekonstrukcije ulice Meljanac podrazumjeva postavljanje ivičnjaka, izgradnju autousnog stajališta, postavljanje nove rasvjete, te pješačke i biciklističke staze na dijelu od Ministarstva unutrašnjih poslova SBK i Trgovačkog centra Bingo  do kružnog toka na Meljancu. Izvođač radova je „Građevinar“ doo Novi Travnik, a rok za ozvođenje radova je 120 kalendarskih dana.

Ovim projektom stanovnici susjednih ulica i naselja Kalibunar imat će pješačke staze prema Aleji konzula i centru grada, a biciklisti dobijaju nastavak staze koja je ranije izgrađena u Aleji konzul. Pored toga ispred novoizgrađenih stambenih zgrada bit izgrađeno autobusno stajalište za stanovnik obližnjih ulica, a cijela ulica dobija potpuno novu rasvjetu.

Za vozače motornih vozila na ovom dijelu ulice postavljena je signalizacija koja upozorava na opreznu vožnju zbog izvođenja radova.