Projekcija dokumentarnog filma “U potrazi za snom” u Travniku

U sklopu programa “Dijalog za Budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini“ kojeg zajednički provode UNESCO, UNICEF i UNDP u partnerstvu sa Predsjedništvom BiH, a financiran je sredstvima Ureda Ujedinjenih naroda za za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF), u subotu  7. septembra 2019. u 20:00 sati  u velikoj sali Centra za kulturu Travnik bit će upriličena projekcija dokumentarnog filma “U potrazi za snom” autora Mladena Mitrovića.

 

 

Film govori o desetorici dječaka koji su prije rata u BiH i raspada Jugoslavije bili protagonisti TV filma “Haustorče”, a mnogo godina kasnije redatelj Mitrović izlazi iz samoizolacije i kreće s kamerom na put oko svijeta da pronađe glavne junake svog filma i da ih dovede u rodni grad, gdje će na stadionu Grbavica, pod trenerskom palicom neponovljivog Ćire Blaževića, odigrati prijateljski meč protiv reprezentacije EUFOR-a.

Film je rađen u koprodukciji BiH, Srbije i Hrvatske, a muziku je napisala i interpretirala nedavno preminula Jadranka Stojaković, kojoj je ovo bio zadnji autorski projekt.