Kultura

Počeo „Kreativni raspust“ za mlade Travničane

 

Centar za kulturu Općine Travnik  danas je počela  realizacija  projekta  pod nazivom “Kreativni raspust”. Projekat je okupio 50-tak travničkih osnovaca koji su danas počeli rad u kreativnim radionicama uz stručno vodstvo.

-Veliki broj dječaka i djevojčica tokom trajanja zimskog raspusta, na žalost, nema mogućnost da putuje na zimovanje, te vrijeme uglavnom provodi kod kuće, ispred tv-a, računara ili  uz mobitel. Upravo je to jedan od razloga da smo odlučili pokrenuti projekat pod nazivom „Kreativni raspust“. Projekat će se sastojati  od kreativnih umjetničkih radionica. Ovakvim i sličnim radionicama djeci je pružena mogućnost  da za pet  dana trajanja radionica steknu nova znanja iz oblasti kreiranja kulturnog događaja te da steknu nova poznanstva i kvalitetno provedu vrijeme. – kazao  je Taik Ganić, v.d. direktora Centra za kulturu Travnik.

Umjetničke radionice  obuhvataju  kreiranje kulturnog događaja, od ideje, priprema do realizacije. Radionice koje su prezentrirane su: produkcija, video editing i rasvjeta, gluma, ples, muzika i likovna radionica. Po završetku učesnicima će biti uručen certifikat o učešću u radionicama. Predavači su educirani, već dokazani kulturni radnici sa bogatim iskustvom. Projekat se realizira uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK.