HronikaSudski procesi

Podignuta optužnica protiv pijanog vozača koji je udario maloljetnicu u Han Biloj

Općinski sud u Travniku potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Travnik  protiv Munira Jusića (48)  jer je vozeći pod utjecajem alkohola i većom brzinom od dozvoljene izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je teške tjelesne povrede zadobila maloljetna pješakinja.

 

 

 

Kako se navodi u optužnici Kantonalnog tužilaštva Travnik , Jusić je 5. decembra prošle godine oko 22:00 sata, vozeći na regionalnom putu R-440 Han Bila – Mehurići, upravljajući Golfom II skrenuo iz svoje saobraćajnice i zahvatio trotoar te prednjim dijelom vozila udario pješakinju.

 

U krvi je imao 1,68 promila alkohola, a vozio je brzinom od 56 kilometara na sat.

 

“A. K. je od udara nabačena na haubu vozila, a potom pri smanjenju brzine odbačena na cestu i na taj način zadobila teške tjelesne povrede u vidu nagnječenja u području desne tjemeno-potiljačne regije, potresa mozga, prijeloma vanjskog epicondila (koštana izbočina) na desnoj nadlaktičnoj kosti i nagnječenja desnog lakta, desne šake i desnog stopala”, navodi se u optužnici.

 

Jusića se tereti za Teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav 1. u vezi sa članom 332. stav 1. Krivičnog zakona F BiH. Prema ovim članovima zakona, Jusić se suočava s kaznom zatvora u trajanju od pet godina.