Policajac s kokardom iz Donjeg Vakufa suspendiran s dužnosti

Njegoš Tomić, policajac iz Donjeg Vakufa, prije nekoliko dana na društvenim mrežama objavio je fotografije s četničkim obilježjima. Zbog takvog postupka suspendiran je s dužnosti.  On se fotografirao ispred plakata koji najavljuje proslavu dana Republike Srpske. Fotografirao se sa četničkim obilježjima, šajkačom i kapom s kokardom. Takav njegov postupak uznemirio je brojne građane.

 

 

Da je suspendiran s dužnosti, potvrđeno je iz  MUP-u SBK.

– Na osnovu Odobrenja Ureda za pritužbe javnosti, Odsjek za unutrašnju kontrolu MUP-a SBK provodi interni postupak protiv policijskog službenika iz PS Donji Vakuf zbog objavljivanja fotografija na društvenim mrežama koje su izazvale uznemirenje većeg broja građana. Navedeni službenik privremeno je suspendiran jer je u toku dosadašnjeg postupka utvrđeno da postoji osnova sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti, te da bi dalji ostanak u službi štetio interesu interesima službe ili provođenju internog postupka – kazao je za Avaz.ba Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK.

 

 

Ovaj događaj izazvao je uznemirenje građana u Donjem Vakufu i srednjoj Bosni, a osudile su ga općinske institucije u Donjem Vakufu, te političke stranke i organizacije.