MladiTravnik

Posjeta učenika Osnovne škole Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Gradskoj biblioteci Travnik

U okviru programa svojih redovnih aktivnosti, Gradsku biblioteku Travnik su posjetili učenici III i IV razreda Osnovne škole Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik.

 

 

U interaktivnom razgovoru sa bibliotekarkom, doc. dr. Amelom Bajrić, učenici su dobili dosta zanimljivih i novih informacija u vezi sa radom biblioteke, fondom kojim raspolaže, a uz brojna pitanja zajednički smo plovili kroz avanture njihovih omiljenih junaka iz knjiga.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Posjete djece bibliotekama važne su kako bi se njegovala pisana riječ i probudila svijest za čitanje, jer čitanje ima brojne benefite, a osim što pruža nove avanture daje mogućnost i ličnog usavršavanja na mnogo načina. Knjiga je vozilo koje nam može pomoći da doživimo brojne pustolovine i odvesti nas u nepoznate destinacije. Ona može biti prijatelj, inspiracija, učitelj, te nam pomoći da otvorimo svoj um za nove ideje i nove poglede na svijet.

Odlukom direktora Gradske biblioteke Travnik, doc. dr. Dženana Kosa, svim učenicima koji su danas posjetili biblioteku omogućili smo besplatnu godišnju članarinu u Dječijem odjeljenju, a njihovim učiteljima u Centralnom odjeljenju.

Uz zahvalnost na toploj dobrodošlici učitelji su Gradskoj biblioteci Travnik poklonili izdanja Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik.