Sport

Predrag Sučić novi predsjednik Sportskog saveza Općine Travnik

 

Predrag Sučić, dugogodišnji sportski radnik izabran je za predsjednika Sportskog saveza Općine Travnik na sinoćnjoj  izvještajno- izbornoj Skupštine Sportskog saveza općine Travnik.

Skupština Sportskog saveza općine Travnik sinoć je u cjelosti  prihvatila Statut Sportskog saveza SBK/KSB uz dopunu formiranja Izvršnog odbora Sportskog saveza općine Travnik, operativnog tijela koji se sastoji od pet članova Upravnog odbora Sportskog saveza općine Travnik koji broji 11 članova.

Nakon usvajanja Statuta i drugih normativnih akata u skladu sa novim Sttutom i izvještaja o radu,  za predsjednika Skupštine Sportskog saveza općine Travnik izabran je Saradin Borić,  dok je za potpredsjednika izabran Drago Marjnović.

U Upravni odbor Sportskog saveza općine Travnik izabrani su istaknuti sportski radnici općine Travnik: Predrag Sučić, Mirsad Ibrišimbegović, Dina Arnautović, Senad Merdžić, Ivica Bajo, Stipo Križanac, Ivo Martić, Elvir Salihagić -Taka, Nikola Biljaka, Siniša Dukić i Ibrahim Osmanagić – Kibri.

Jednoglasnom odlukom za predsjednika Sportskog saveza općine Travnik izabran je Predrag Sučić dugogodišnji sportski radnik koji je sa uspjehom obavljao niz funkcija u sportu na području općine Travnik i SBK/KSB.

Nakon izbora prisutnima se obratio novoizabrani predsjednik Sporskog saveza općine Travnik Predrag Sučić i zahvalio se na ukazanom povjerenju članicama Sportskog saveza općine Travnik i da je  prvi zadatak novoizabranog rukovodstva da izvrši reevidenciju članstva kao i da u ponedeljak, 18. decembra 2017. godine sve članice Saveza prisustvuju javnoj raspravi o Nacrtu budžeta općine Travnik za 2018. godinu gdje će se istaknuti da je sport na Općini Travnik u izuzetno teškoj finansijkoj situaciji i da bez sistemskoj djelovanja svih članica sa područja općine Travnik neće doći do poboljšanja stanja u oblasti sporta na našoj Općini.

 

(Sportski savez Općine Travnik)