Sport

U petak ” Izbor sportiste općine Travnik za 2021. godinu “

Sportski savez općine Travnik pod pokroviteljstvom načelnika Općine Travnik, Kenana Dautovića, u petak, 18. februara 2022. godine u JU „Centar za kulturu općine Travnik“ u Travniku s početkom u 19:00 sati, organizuje 22. manifestaciju “Izbor sportiste općine Travnik za 2021. godinu”.

Na tradicionalnoj manifestacija biti će proglašeni najbolji sportisti i sportistkinje kao i sportske ekipe koji su najzaslužniji za uspjeh travničkog sporta u protekoj godini. Svojim radom, trudom i zalaganjem ostvarili su odlične rezultate i pokazali da je pred njima svijetla budućnost. Već 22. godine u kontinuitetu Sportski savez općine Travnik prepoznaje važnost i značaj sporta kroz brojne sportske događaje, aktivnosti, manifestacije i edukacije koje su realizovane u proteklim godinama. Sportski savez općine Travnik dodjelom nagrada i priznanja pokušava da afirmiše mlade sportiste da ostvaruju što bolje rezultate na takmičenjima.

Na manifestaciji “Izbor sportiste općine Travnik za 2021. godinu“ biti će dodijeljena priznanja i nagrade za postignute rezultate u prošloj godini najboljim i najperspektivnijim sportistima, a također će biti uručene nagrade za životna djela, zlatne, srebrne i bronzane plakete, kao i povelje i zahvalnice pojedincima i sportskim klubovima za ostvarene rezultate i podršku u radu Sportskog saveza općine Travnik.

Svi proglašeni perspektivni sportisti u pojedničanim sportovima su nosioci najsjajnijih medalja sa državnih i balkanskih prvenstava, dok su perspektivni sportisti iz ekipnih sportova nosioci igre u svojim Klubovima. Dobitnici priznanja su u narednim godinama garancija razvoja sporta na Općini Travnik.

Najbolji sportisti općine Travnik izabrani su u skladu s Pravilima za izbor sportiste i sportske ekipe SBK/KSB. Manifestacija će biti održana uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka Kriznog štaba FBiH.