Promo

Premijera mjuzikla za djecu „SLOVOTRAGAČ“

Koprodukcijski projekat Centra za kulturu općine Travnik i Pozorišta Travnik, na radost najmlađih, rezultirao je mjuziklom za djecu pod nazivom „SLOVOTRAGAČ“.

 

Kao što se iz naziva da zaključiti, glavni junak je u potrazi za slovima – znanjem a sve sa ciljem da postane član Družine slovotragača. U toj potrazi nailazi na prepreke jer „bez muke nema nauke“, ali isto tako, nailazi i na divne i slatke tajne koje savladavanjem svake nove prepreke postaju sve jasnije i jasnije. Svakim danom sve više uviđa koliko je Družina slovotragača mnogobrojna.

Uz odličan libreto i glumačku postavu uokvirenu u scenografiju i kostime, ovaj mjuzikl sadrži pamtljive i edukativne songove namijenjene djeci predškolskog i školskog uzrasta (osnovna škola).

Mjuzikl za djecu „SLOVOTRAGAČ“, igraju Renata Ignjić i Almir Mulaimović, a libreto, songove i  muziku potpisuje Taik Ganić.

U svoje kalendare upišite 20.10.2023. godine (petak) kada će, u okviru „Andrićevih dana“, na Kamernoj sceni Centra za kulturu, sa početkom u 19:00 sati, biti upriličena premijera „Slovotragača“.

Ulaz je slobodan uz obaveznu prijavu na 030 511 907.

Kultura je cool!