Sport

Print-GS d.o.o. i GS-Tvornice mašina d.o.o. Travnik podržali “Noćnu utrku”

 

Ulicama vezirskog grada Travnika, u subotu 26.08.2017.godine u organizaciji Centra za edukaciju mladih CEM a pod sloganom “Trči i inpiriši slobodu” trčalo je preko 700 učesnika.

Ove godine po prvi put učešće u ovom događaju uzele su  firme domaćini iz Travnika, Print-GS d.o.o. i GS-Tvornica mašina d.o.o. Travnik.

CEM je, ove godine, organizovao i dječiju utrku „Helen Doron Kids’ Fun Run“, pod generalnim pokroviteljstvom Helen Doron SBK Learning Centra, koja je okupila 300 mališana.

Za najmlađe trkače firma Print-GS sa poslovnom jedinicom „Knjižara GS“ obezbijedila je poklone iz vlastitog proizvodnog programa namjenjenog djeci predškolskog i školskog uzrasta, a na ulicama grada najveću atrakciju predstavljao je kruzer bicikl koji izlazi iz pogona GS-Tvornice mašina i prodaje se u cijelom svijetu, a najviše u EU i i Americi.

Zaista nam je bilo zadovoljstvo biti dio ovog sjajnog događaja u kome se promovišu zdrave životne navike. Zadovoljstvo je bilo sarađivati sa CEM-om koji je na pravi način realizovao projekat kakvih ovom gradu zaista nedostaje. Iskreno se nadamo da će ovakvih događaja biti puno više te da će naša lokalna zajednica biti primjer drugima bar kada je u pitanju briga o djeci i omladini.

Print-GS d.o.o. i GS-Tvornica mašina d.o.o. Travnik će i naredne godine podržati uspješne organizacije i projekte kao što je projekat Centra za edukaciju mladih.

 

(GS Print/GS TMT)