Promovirana knjiga „Unutarnja zemlja“  Ivana Lovrenovića

 

U Travniku je promovirana knjiga „Unutarnja zemlja“, Ivana Lovrenovića. Riječ je o kratkom pregledu kulturne povijesti Bosne i Hercegovine. Peto izdanje ove knjige izišlo je u izdanju GS Tvornice mašina Travnik i izdavačke kuće Synopsis Sarajevo – Zagreb. Tisak i uvez djelo su GS Print-a iz Travnika.

U knjizi  „Unutarnja zemlja“ prikazan je sadržaj kulturne povijesti Bosne i Hercegovine u višemilenijskom kontinuitetu od prahistorijskih vremena do danas. Taj prikaz praćen je uvijek ocrtavanjem osnovnih okvira političke i događajne historije u pojedinim razdobljima. Knjiga je opremljena opširnom konotaksom – pregledom najvažnijih datuma i događaja.

 

 

Ovo je peto izdanje knjige, dopunjeno i inovirano novim sadržajima. Predhodno, knjiga je prevođena i objavljivana na engleskom, njemačkom, mađarskom i češkom jeziku.

Na promociji knjige, koja je upriličena u sali za prezentacije GS TMT,  govorili su Snježana Kopruner, direktorica GS TMT i autor knjige Ivan Lovrenović.

 

 

-Kulturna povijest BiH nije nešto  što je nastalo juče, nego se može rastegnuti na period od 12.000 godina. Najstariji kulturni artefakt u BiH je crtež iz pećine Badanj kod Stoca. – naglasio je Lovrenović.

Domaćin ove zanimljive promocije bila je Snježana Kopruner, direktorica Tvornice GS TMT u Travniku, koja je istaknula da se kroz ovu knjigu može bolje razumjeti ono što se danas dešava u BiH.