Student Info

Promovisani diplomanti i magistranti Edukacijskog i Fakulteta za tehničke studije

U Kampusu Univerziteta u Travniku proteklog vikenda je održana  svečana promocija diplomanata i magistranata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije. Diplomantima i magistrantima najprije je čestitao dr. Nihad Selimović, predsjednik UO Univerziteta u Travniku, a potom i Zoran Matošević, pomoćnik ministrice obrazovanja SBK.

 

-Namjera da ovi fakulteti ostanu resprektabilne visokoškolske ustanove se ostvaruje. Ova dva fakulteta postala su prepoznatljiva. Edukacijski fakultet je pokazao da jedna privatna visokoškolska ustanova može uspješno nositi evropske projekte, a Fakultet za tehničke studije postao je avangarda po svom modelu koji omogućava sticanje teoretskog znanja i praksu. – kazala je doc. dr. Amra Tuzović, predsjednica Odbora za kvalitet na Univerzitetu u Travniku.

 

U prisustvu velikog broja gostiju iz javnog, političkog, privrednog, kulturnog i sportskog života Travnika i srednje Bosne uručene su i diplome diplomantima i magistrantima. promovisao je 190 diplomanata i 70 magistranata.  U ime studenata prisutnim gostima obratile su se magistrice Emina Zubić i Suada Menzil.