Centralna BosnaInfo

Promovisano 161 diplomant i 15 magistranata Sveučilišta “Vitez” (FOTO GALERIJA)

 

Danas  je u Vitezu promovisana VIII. generacija diplomanata i magistranata Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“.

Na svečanoj ceremoniji uručene su diplome za 161 diplomanta i 15 magistranata. Među 161 diplomantom su 24 uspješna studenata Fakulteta pravnih nauka, 63 studenta Fakulteta poslovne ekonomije, 33 studenata Fakulteta zdravstvenih studija i 41 student Fakulteta informacijskih tehnologija.

-Institucionalna akreditacija koju smo dobili nam je zaista važna. To je plod petogodišnjih aktivnosti i to znači da radimo dobar posao i da je to prepoznato. Imamo respektabilan popis zemalja u kojim su naše diplome nostrifikovane. Riječ je o zemlja Evropske Unije: Njemačkoj, Austriji, Velikoj Britaniji, Irskoj, Portugalu, Hrvatskoj i Sloveniji. – istaknuo je prof.dr. Mirko Puljić, rektor Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“.

Studentima je čestitala i ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona, Katica Čerkez (HDZ BiH).

-Ovo Sveučilište je akreditovano , kao i ostala tri u srednjoj Bosni. To znači da su vaše diplome ravnopravne sa drugim diplomama. – naglasila je ministrica Čerkez.

Svečanost u Vitezu svojim nastupom uljepšali su članovi Omladinskog hora Zenica pod vodstvom Milenka Karovića.