Regionalne zvijezde u programu 16. “Travničkih večeri”

U petak, 22. jula počinje kulturna manifestacija „16. Travničke večeri“ koju organizuje javna ustanova Centar za kulturu općine Travnik, a ponudit će brojne kulturne i zabavne sadržaje sve do 5. augusta, rečeno je na konferenciji za novinare ko0je održana danas u Centru za kulturu općine Travnik.

 

 

Direktor Centra za kulturu općine Travnik, mr. Taik Ganić istaknuo je važnost „Travničkih večeri“ koje iz godine u godinu imaju sve veće interesovanje publike, kako domaće tako i inostrane. Predstavio je novinu ove godine koja se ogleda u kooprodukciji sa dvije manifestacije „Travnik Summer Fest“ i „Dani Dijaspore“.

Azem Ejubović, iz Služba za razvoj, privredu i vanprivredu Općine Travnik upoznao medije je sa osnovnim ciljem i idejom manifestacije „Dani dijaspore“ , te predstavio sadržaje programa koji će trajati šest dana, među kojima je koncert Halida Bešlića koji će se održati 4. augusta na stadionu Pirota.

Ispred udruge „Pront“ i portala Centralna.ba obratio se direktor Ivica Džambas koji je pozdravio saradnju sa manifestacijom „Travničke večeri“, te zajedničku ideju razvoja turističke, kulturne ponude Travnika i Srednjobosanskog kantona. Ispred „Travnik Summer Fest“ najavio je dva značajna koncerta unutar manifestacije „Travničke večeri.“Na festivalu će nastupati poznati rock sastav Van Gogh 22.07., a 23.07. nastupa  Dženan Lončarević. Koncerti će biti održani na Starom gradu.

Na kraju, direktor Centra za kulturu općine Travnik je najavio raznolik sadržaj Centra od pozorišnih predstava, izložbi slika, promocije knjiga, dječijih sadržaja i kulturno-sportskih aktivnosti. Posebnu zahvalnost, pored toga što se na ovoj manifestaciji pojavljuju i regionalne zvijezde, izrazio je pojedincima, udruženjima i aktivistima koji čine srce ove manifestacije, te djeluju u Centru i izvan istog, a godinama doprinose svojim entuzijazmom programima „Travničkih večeri“ i sa velikim poštovanjem ih poklanjaju publici.

Program manifestacije „16. Travničke večeri“ traje od 22.7.- 5.8.2022. godine. Sadržaje programa možete pratiti na službenim stranicama JU Centar za kulturu općine Travnik.Uz slogan Ljeto u Travniku ima ime- Travniče večeri sa radošću počinjemo još jednu kulturnu manifestaciju- poručili su iz Centra za kulturu općine Travnik.