Sport

Rukometaši Borca odigrali neriješeno sa RK „Kakanj“

U utakmici sa puno rezultatskih preokreta i sa nedostakom sportske sreće rukometaši travničkog Borca završili su utakmicu neriješeno sa RK „Kakanj“ iz Kaknja.

 

 

Igrači Borca su na samom početku utakmice vodili sa dva gola razlike a nekolliko promašenih napada dovelo je do rezultatskog preokreta tako da je ekipa RK „Kakanj“ stvorila rezultatsku prednost. Igrači trenera Mašića uspjevaju u prvom poluvremenu doći do izjednačenja ali na poluvrijeme ekipa Kaknja odlazi sa golom prednosti.

U drugom poluvremenu rukometaši Borca predvođeni kapitenom Erginom Terzićem i Amer Huberom uz borbenost cjelokupne ekipe uspjevaju u nekoliko navrata da stvore rezultatsku prednost i pred sam kraj utakmice imaju prednost od dva gola što nisu uspjeli sačuvati. Ekipa trenera Mašića u utakmici protiv rukometaša Kaknja nastupila oslabljeno zbog neigranja povrijeđenog Mirana Čovića. Konačni rezultat 28:28, poluvrijeme 12:13, je stimulans ekipi za naredne utakmice koja protiv favorizovanog Kaknja uspjela ostvariti povoljan rezulat.

U utakmici protiv ekipe iz Kaknja i neriješenom rezultatu doprinjeli su golmani Dženan Čauš koji je branio odlično u prvom polvremenu, dok u drugom poluvremenu Ahmet Kovač je imao nekoliko dobrih i ključnih odbrana.

U napadu i odbrani istaknuli su se Amer Huber sa postignutih 7 golova, Ergin Terzić i Anel Gopo sa postignutih po 5 golova, kao i Petar Čerkez, Salih Čelarević i Amara Hrustanović sa 3 postignuta gola i Andrej Babić sa 2 postignuta gola.

U narednom 10. kolu RK „Borac“, Travnik gostuje u Sanskom Mostu.