Kult ART

Samostalna izložba slika „Dah minulih vremena“ Aldemara Ibrahimovića

U okviru kulturne manifestacije „Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2022.“ u četvrtak, 17. novembra 2022. godine u 18:00 sati bit će upriličena samostalna izložba slika pod nazivom „Dah minulih vremena“ autora Aldemara Ibrahimovića, umjetnika svjetskog glasa.

Crnogorski akademski slikar Aldemar Ibrahimović predstavit će se prvi put travničkoj publici. Njegova izložba, nazvana „Dah minulih vremena“ bit će otvorena u četvrtak 17. novembra, u 18 sati, u Centru za kulturu u Travniku, koji je i organizator izložbe. Izložba će trajati deset dana.

Aldemar Ibrahimović je jedan od najznačajnijih crnogorskih slikara srednje generacije.  Izlagao je na brojnim samostalnim izložbama u Crnoj Gori i inostranstvu. Dobitnik je više prestižnih nagrada iz oblasti umjetnosti, a u regionu je poznat kao izuzetni predstavnik-ambasador bošnjačke kulture.

Aldemar Ibrahimović je rođen 1962. godine u Rožajama. Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Sarajevu 1986. godine, a postdiplomske studije na Cetinju 2013. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore (ULUCG) i Sandžačkog udruženja likovinih umjetnika (SULU). Od 2011. godine angažovan je kao gostujući profesor na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.