Crna hronikaHronika

Sarajlije uhapšene u Travniku sa kilogramom droge

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti koje su usmjerene na sprečavanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, sinoć oko 20 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih PU i PS Travnik i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a uspješno su realizovali još jednu akciju.

 

Akcija je izvedena u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, kojom prilikom je u ulici Šehida, općina Travnik, izvršeno zaustavljanje i pretres putničkog motornog vozila marke Touareg, kao i vozača A.F. rođen 1989.godine, suvozača A.Č. rođen 1989.godine i putnika u vozilu S.V. rođen 1985.godine, svi iz Sarajeva. Pretres je izvršen na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik.

 

Prilikom navedenog pretresa pronađeno je i oduzeto oko 1 kg bijele praškaste materije upakovane u pvc foliju, za koju se sumnja da je opojna droga speed, jedna međunarodna policijska iskaznica, jedna svjetlosno-zvučna policijska signalizacija – “blinkeri”, sredstvo za vezivanje – “lisice”, crna potkapa – “fantomka” i jedan taktički prsluk.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Lažno predstavljanje.” – saopćeno je iz MUP- a SBK.