Hronika

Osumnjičeni za pokušaj ubistva saslušan u Kantonalnom tužilaštvu u Travniku

 

B. K. (52) iz Busovače priveden i istražni organi ga terete za pokušaj ubistva E. B. (33) iz Busovače, doznajemo od izvota bliskih istrazi. Osumnjičeni B.K. danas je saslušan u Kantonalnom tužilaštvu u Travniku.

 

-Postupajući tužilac je ispitao osumnjičenog B.K. (52) zbog počinjenog krivičnog djela Ubistva u  pokušaju na štetu E.B.  Uviđaj je u toku, prikupljaju se dokazi, te nakon što se isti dostave postupajućem tužiocu, isti će odlučiti o stavljanju Prijedloga za određivanje pritvora nadležnom Sudu.- potvrdila nam je Ernesa Beganović, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva u Travniku.

U subotu naveče, oko 19,55 sati, Policijskoj stanici Busovača prijavljeno da je u Dom zdravlja Busovača dovezena nepoznata muška osoba sa ubodnom ranom. Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta upućena je patrola koja je utvrdila da se radi o licu E.B. (33) iz Busovače. Ranjeni tridesettrogodišnjak u tim trenutcima nije bio komunikativan. On  je  nakon pružene ljekarske pomoći prevezen u bolnicu Nova Bila, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede u predjelu vrata i leđa, pa je zbog toga transportovan u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Brzom reakcijom policajaca iz Busovače došlo se do  saznanja da je Enes B. zadobio povrede od strane Borislava K.  iz Busovače, koji je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.