Sport

Sportski savez SBK organizovao BON-BON Cup

Sportski savez SBK od 2006. godine obilježava 14. novembra – Svjetski dan borbe protiv dijabetisa, a  ove godine od 14. novembra do  7. decembra 2016. godine organizacijom BON-BON Cup-a Srednjebosanskog kantona obilježen je  Svjetski dan borbe protiv dijabetisa gdje je učešće uzelo više od 300 djevojčica i dječaka uzrasta od sedam do petnaset godina.  Oni su se  takmičali kroz BON-BON Cup koji je po organizaciji interesantan svim uzrasnim kategorijama jer u jednom trenutku na terenu igra 96 djevojčica i dječaka. Pored organizacije BON-BON Cup-a učesnici projekta imali su predavanja o značaju tjelesne aktivnosti u sprečavanju dijabetisa tipa 2 kao i pravilnoj ishrani.

bon_bon-cup

U sklopu ovoga projekta Sportski savez SBK dao je podršku u obilježavanju 25. novembra-Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji pod sloganom ” Isključimo nasilje nad ženama i djevojčicama”  u Bosni i Hercegovini sprovodi UN Women, u saradnji sa Agencijom za ravnopravnost spolova, Gender centrom Federacije BiH i Gender centrom Republike Srpske, tako da je svim općinama učesnici projekta nosili transparent ” Isključimo nasilje nad ženama “.

Organizaciju projekta BON-BON Cup SBK  podržali su članice Sportskog saveza SBK, BH Telecom, Općina Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje i Donji Vakuf.