Turizam

Srednjobosanski kanton i Općina Travnik na Sajmu turizma u Rijadu

Ministar privrede Srednjobosanskog kantona Nisvet Hrnjić sa načelnikom općine Travnik Kenanom Dautovićem, predvodi kantonalnu delegaciju koja učestvuje na Sajmu turizma u Rijadu, Kraljevina Saudijska Arabija.

 

 

-Učešće na ovom sajmu od velike je važnosti za sektor turizma kantona, jer su turisti iz ove zalivske zemlje na prvom mjestu po broju noćenja u našim smještajnim kapacitetima. Ovo je prilika da se direktno ostvare kontakti i prezentuju značajni turistički kapaciteti kantona. – saopćeno je iz Ministarstva privrede SBK.

Tokom boravka delegacije, upriličen je susret sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, NJ.E. Muhamedom Jusićem. Ambasdor je ovom prilikom upoznat sa najvažnijim podacima koji se tiču privrede Srednjobosanskog kantona i zatražena je pomoć u spajanju naših i privrednih subjekata Kraljevine. Posebno su detaljno izneseni pokazatelji iz oblasti turizma, u kome značajno učestvuju posjetioci iz Saudijske Arabije.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

U nastavku posjete i učešća na ovom sajmu planiraju se ostvariti kontakti sa svim ovdašnjim organizatorima i dogovoriti posjeta Srednjobosanskom kantonu, a u cilju nastavka rasta broja dolazaka i broja noćenja u našim smještajnim kapacitetima.Također, biće predstavljeni svi važni smještajni kapaciteti u SBK i atraktivni popratni sadržaji, posebno u općinama koje bilježe značajan broj posjeta ovdašnjih turista.