Centralna BosnaStudent Info

Svečana promocija na Pravnom  fakultetu Univerziteta u Travniku

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku, koji je smješten u savremenom objektu nadomak Kiseljaka, danas  je upriličena svečana promocija devete generacije diplomanata, te osme generacije  magistranata i četvrte generacije doktoranata.

 

 

U auli Pravnog fakulteta  promovisano je 159  diplomanata , 14 magistrana i četiri doktora pravnih nauka. Kao i svake godine proglašeni su najuspješniji. Za studenta generacije proglašen  je Nihad Čivić  iz Srebrenice kojem je priznanje uručio osnivač Pravnog fakulteta, prof.dr. Ismet Alija. Najbolji student generacije dobio je i zaposlenje na Pravnom fakultetu.

Najbolji profesor je doc. dr. Ajla Škrbić, a najbolji asistent je Mirza Buljubašić, dok je najbolji  administrativni  radnik  Adnan Kruško, sekretar Pravnog fakulteta. Njima je priznanja uručio akademik Džemal Najetović, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku.

Današnjoj svečanosti na Pravnom fakultetu prisustvovali su studenti koji nastavu prate u tuzlanskom Odjeljenju ove visokoškolske ustanove.