Turizam

Sveučilište “Vitez” organiziralo Forum posvećen razvoju turizma u Travniku i SBK

U povodu obilježavanja 15. godine postojanja Sveučilište/Univerzitet ”Vitez” danas je u u Travniku održan Forum pod nazivom:   ”Turizam – akcelerator razvitka privrede u Srednjobosanskom kantonu/Kantonu Središnja Bosna?”

 

 

U okviru Foruma održane su dvije panel diskusije:

-Turistički potencijal Općine Travnik

-Kako potaknuti investicije u turizam u SBK/KSB?

Cilj Foruma je promovidanje turističkih potencijala Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna i   definiranje mogućih načina poticanja daljih ulaganja u turizam SBK/KSB.

Moderatori panel diskusija bili doc.dr.sc. Merima Aljić, Samer Dolovac, direktor Turističke agencije “Santours”.

Na početku Foruma  učesnicima i gostima obratili su se načelnik Općine Travnik, prof.dr.sc. Kenan Dautović, te rektor Sveučilišta prof.dr.sc. Mirko Puljić.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

-Na početku Konferencije u uvodnom izlaganju podsjetio sam učesnike i goste da je Općina Travnik kroz svoje strateške dokumente prepoznala važnost sektora turizma u cjelokupnom razvoju Općine, kao i na nedavno osnivanje Turističke zajednice Općine Travnik od koje očekujemo da bude institucija koja će urediti ovu oblast i postaviti standarde u turizmu.

Izuzetno mi je drago što su na ovoj Konferenciji učestvovali i studenti Sveučilišta ”Vitez” kao i učenici Mješovite srednje ekonomsko ugostiteljske škole koji su imali priliku da steknu nova saznanja o pravcima razvoja turizma i svojoj ulozi u njegovom razvoju.

Ovim putem zahvaljujem se Sveučilištu “Vitez” na organizaciji konferencije na ovu važnu temu te tako još jednom pokazali kako su pouzdan i važan partner u lokalnoj zajednici. – napisao je načelnik, Kenan Dautović na svom zvaničnom FB profilu.