TravničaniŽivot

Travničani Šidi i Mevludinu ispunili dugogodišnju želju

Travničani su još jednom dokazali da ljubav pobjeđuje sve. Udruživši snage, javni i privatni sektor u saradnji doprinijeli su da se jedna ljubavna priča zvanično kruniše brakom, te dodatno uljepša taj svečani dan.

 

 

Kada je proteklog mjeseca u medijima odjeknula priča o Šidi Smajić i Mevludinu Varupi iz sela Bukve, mjestu u blizini Viteza, da se vole ali da nemaju novac da se vjenčaju, iz Općine Travnik je upućen poziv da se prijave za besplatno vjenčanje.

Pomoćnik načelnika za opću upravu i BiZ Mirjana Lovrinović je istaknula da je Općina Travnik još od 2015. godine uvela uslugu besplatnih vjenčanja svake prve srijede u mjesecu.

-U protekle dvije godine u Travniku sklopljeno 600 brakova, od čega je upriličeno i 40 besplatnih vjenčanja, što nam govori da postoji potreba i za ovom vrstom usluge Općine, o čemu zapravo svjedoči i danas sklopljeni brak između Šide i Mevludina. – kazala je Lovrinović.

Spontano pokrenutoj akciji, kako je istaknula pridružili su se i uspješni travnički poduzetnici.

Dental studio dr. Amra Imširović – Zec se pobrinula da mladenka dobije novi osmijeh uz novu zubnu protezu. Frizuru je uredila omiljena travnička frizerka Mirnesa Zec, vlasnica frizerskog salona “Đerdan”, a uslugu profesionalnog šminkanja je darovala poznata vizažistica Mersiha Beganović, vlasnica mMake-up studija “Mery”.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

– Make-up artist za mladenke je vrlo važan čimbenik, te sam izuzetno sretna što sam imala priliku danas učestvovati u ovoj predivnoj akciji, posebno zbog toga što je Šida prvi put u životu iskušala čari profesionalnog šminkanja, u čemu je vidno uživala. – kazala je Beganović.

Cvjećara Flora obezbijedila je vjenčani bidermajer, a zlatara Čajnić mladencima je poklonila burme.

Šida i Mevludin su se danas jedno drugom zakleli na vječnu ljubav, te se zahvalili svima onima koji su doprinijeli da im se ispuni želja .

-Hvala Općini Travnik i mojim ženama, Travničankama koje su se potrudile da mi uljepšaju današnji dan. – kazala je Smajić.

Kako su istaknuli, već osam godina žive zajedno, ali su vjenčanje uvijek stavljali u drugi plan, jer već dugi niz godina su oboje na birou, te nemaju stalno zaposlenje niti primanja.

Na pitanje, šta je to što bi još dodatno njihov život učinilo ljepšim i lagodnijim, Mevludin je kazao da bi pored konja s kojiim zarađuje za život, voljeli da imaju kravu kako bi imali priliku svojim radom i trudom osigurati bolje financijske uslove, koji, kako ističe nisu nimalo zadovoljavajući.