Politika

Travnički SDP potpisao Memorandum o saradnji sa Ujedinjenom ljevicom iz italijanskog grada Fano

 

Predsjednik Općinske organizacije Socijaldemokratske partije BiH – Travnik, Salim Šabić potpisao je  Memorandum o saradnji sa Samuelom Maskerinijem (Samuele Mascarin), dogradonačelnikom grada Fano u Italiji i predstavnikom Ujedinjene ljevice (SU) grada Fano.

-Želimo razmjeniti iskustva i znanja u cilju jačanja stranaka lijeve orijentacije kako u BiH i Italiji, tako i u Evropi. – kazao je Šabić nakon potpisivanja Memoranduma.

Samuel Maskerini je naglasio “kako se u Evropi opet počinju stavljati ograd i žice i vlada sebičnost, a to je period u kojem je “ljevica” u krizi”.

-Želimo graditi mostove i biti pozitivan primjer. Važna je saradnja. – naglasio je Maskerini.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovala je  Karla Luci (Carla Luzi), vijećnica “Ujedinjene ljevice” u Gradskom vijeću Fana.

 

 

Nakon potpisivanja Memoranduma u sali Općine Travnik održana je  javna tribina na temu „ Stanje i perspektiva ljevice u Evropi „ na kojoj su govorili: Carla Luzi, SU Fano Italia (Ujedinjena ljevica Fano), Samuele Mascarin, SU Fano Italia (Ujedinjena ljevica Fano), Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, Irfan Čengić, generalni sekretar SDP BiH i Saša Magazinović, predsjednik GO SDP BiH.