Almir Švago novi predsjednik  Kantonalnog odbora SBB-a SBK

Almir Švago novi je predsjednik  Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost  (SBB ) Srednjobosanskog kantona odlučeno je na večerašnjoj Izbornoj sjednici održanoj u Travniku.  Švago je prilikom glasanja dobio povjerenje 20 članova Kantonalnog odbora,a njegov protukandidat dr. Zulfo Purić dobio je devet glasova.  Sjednici je prisustvovao i lider ove stranke Fahrudin Radončić.

 

Nakon što je izabran za predsjednika, prigodnim govorom prisutnima se obratio Švago, koji je poručio kako će u narednom periodu raditi, a što će tražiti i od ostalih.

– Pred nama je jedan ozbiljan posao, tako ga trebamo svi shvatiti. Posebno mi je drago što smo mi zapravo jedan tim i da djelujemo kao jedno tijelo. SBB BiH je jedina stranka koja ima i lidera i stranku, za razliku od drugih – kazao je Švago.

Almir Švago, predsjednik KO SBB SBK

Švago je, inače, predsjednik Kluba zastupnika SBB BiH u Skupštini SBK, dva mandata. Rođen je 1975. godine, diplomirani je pravnik sa završenim pravosudnim ispitom. Jedan je od osnivača i prvi predsjednik Općinskog odbora SBB BiH Donji Vakuf.