Tri ugostiteljska objekta u SBK nisu se pridržavali Naredbe o obustavi rada

Inspekcija je sankcionisala tri ugostiteljska objekta na području Srednjobosanskog kantona koji se nisu pridržavali Naredbe o privremenom obustavljanju usluga, potvrđeno je iz Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona.

 

 

Operativnim radom na terenu kantonalnih turističko-ugostiteljskih inspektora i policijskih službenika MUP-a SBK u protekla 24 sata uvrđeno je da se tri ugostiteljska objekta nisu podržavali Naredbe o privremenom obustavljanju usluga u ugostiteljskim objektima svih kategorija.

Cilj inspekcijskih kontrola bilo je poštivanje Naredbe o privremenom obustavljanju usluga u ugostiteljskim objektima svih kategorija: restorani, pizzerije, slastičarne, čevabdžinice, cajdžinice i fast food, te  privremenom obustavljanju svih usluga u nargila, cafe i bistro barovima, klubovima, diskotekama, kazinima, sportskim kladionicama na području Federacije BiH.

-Prema nedogovornim ugostiteljskim objektima, Caffe bar Broadway Bugojno, Caffe bar Valentino Travnik i Caffe bar Republika Travnik, poduzete su mjere u skladu sa zakonom. Ovim putem apelujemo na sve poslovne subjekte da se pridržavaju svih Naredbi Federalnog štaba civilne zaštite i molimo građane da sve uočene nepravilnosti prijave na broj telefona 080 020 238 (otvoren 24 sata), e-mail inspektorat@sbk-ksb.gov.ba ili poštom na adresu Prnjavor 16 Travnik. –  saopćeno je iz Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona.

 

Aktivnosti se nastavljaju i u narednim danima, kantonalni inspektori i policijski službenici obavljaju svoje poslove i zadatke iz datih nadležnosti 24/7, a sve u cilju zaštite zdravlja svih stanovnika.