Crna hronika

Uhapšen muškarac iz Viteza koji je prijetio premijeru KS Edinu Forti

Muškarac čiji su inicijali E.Đ. (69) iz Viteza uhapšen je danas zbog sumnje da je prijetio premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti i njegovoj porodici, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

 

 

Tokom pretresa kuće i vozila u vlasništvu osumnjičenog na području Viteza pronađeni su i privremeno oduzeti – automatska puška sa pripadajuća dva okvira i municijom, papir formata A4 sa ispisanim prijetećim sadržajem i mobilni telefon.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo obaviještena je juče da je kantonalna Vlada primila pisanu pošiljku sa pismom prijetećeg sadržaja Forti i njegovoj porodici.

O sadržaju pisma upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je navedeno okvalifikovao kao krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti.

Osumnjičeni E.Đ. uhapšen je u saradnji sa pripadnicima Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona, a pretres je izvršen prema naredbi Opštinskog suda u Sarajevu.

Uhapšeni je predat u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad njim će, pod nadzorom Tužilaštva tog kantona, biti nastavljena kriminalistička obrada s ciljem dokumentovanja izvršenog krivičnog djela i utvrđivanja motiva.