Hronika

Predao se trostruki ubica iz Donjeg Vakufa

Osumnjičeni za trostruko ubistvo u mjestu Sokolina nadomak Donjeg Vakufa večeras se predao policiji, potvrđeno je iz MUP-a SBK.

Danas oko 16,20 sati u mjestu Sokoline, nadomak Donjeg Vakufa počinjeno je trostruko ubistvo. Kako nam je potvrđeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova SBK, ubijena su dva šumara i jedan tarktorista.Smrtno su stradala dva službenika Kantonalne uprave za šumarstvo SBK, a stradao je i radnik zadužen za izvlačenje šumske građe. Napadač je izvjesni Sabahudin H. Prema nezvaničnim informacijama, počinilac je ranije izvršio nelegalnu sječu šume i nije htio dozvoliti izvoz šumske građe otvorivši vatru na službenike, nakon čega se uputio u bijeg.
Nakon dolaska policije na lice mjesta, trostruki ubica je ubrzo opkoljen. Uslijedili su dramatični pregovori, a ključnu ulogu, odigrao je Sabahudinov brat.Trenutno se radi na identifikaciji ubijenih, a na licu mjesta pronađena je automatska puška , potvrđeno je iz MUP-a SBK.  Na lice mjesta stigao je i dežurni kantonalni tužilac.