Student InfoTravnik danas

Univerzitet u Travniku upriličio pripremnu nastavu za Matematičku olimpijadu

Danas je na Edukacijskom i Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku upriličena pripremna nastava za Drugu matematičku olimpijadu Srednje Bosne koja će biti održana 7. marta/ožujka 2020. godine. Pripremnoj nastavi prisustvovali su srednjoškolci iz nekoliko škola.

 

 

Učenicima se na početku obratio prof.dr. Hazim Selimović, dekan Edukacijskog fakulteta, a pripremnu nastavu vodio je mr. Ahmed Palić, viši asistent.

Druga matematička olimpijada Srednje/Središnje Bosne će biti održana 7. marta/ožujka 2020. Godine. Druga matematička olimpijada Srednje/Središnje Bosne se organizuje na incijativu Odsjeka za matematiku i informatiku Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku i Kluba matematičara EFT i FTS, a uz podršku Fakulteta za tehničke studije i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture, mladih i sporta SBK/KSB.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Nakon uspješno realizirane Prve matematičke olimpijade u martu 2019.godine, podrška Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sportaSBK/KSB nije izostala ni ovaj put, što je potvrda kvalitete i značaja jednog ovakvog projekta koji se zasigurno ubraja u one od posebnog društvenog interesa. Ovaj projekat Ministarstvo obrazovanja, nauke kulture, mladih  i sporta SBK/ŽSB-a prepoznaje kao projekat koji će matematiku podići na viši nivo među srednjoškolcima, razvijati timski rad, te svakako da ima veliki odgojni značaj.