TravničaniUspješni

Uspjeh Travničanina u Sudanu: Hodžićeva ekipa briljira u “Afričkoj ligi”

Nakon pobjede Al Hilala u prvom kolu Afričke lige prvaka, u čim je stručnom štabu sa srbijanskim stručnjakom Manojlovićem, Travničanin Adnan Hodžić ponovo je osjetio slast pobjede. Predstavnika Ugande Vipersa su eliminisali u obje utakmice, potom je ostvaren još jedan trijumf. U drugom kolu u gostima kod ekipe ASANTE KOTOKO iz Gane, predstavnik Sudana Al Hilal je slavio rezultatom 1:0. Slijedi revanš u Kartumu, pišu sportske.ba

 

– Trenutno sam u Sudanu, u Al Hilal iz Kartuma. Veliki je to klub. Došao sam ponovo sa Manojlovićem, sa kojim sam u Angoli napravio najveći uspjeh sa Primeiro de Agosto ( Luanda ). Poslije osvojenog prvenstva Angole igrali smo polufinale Afričke lige prvaka. –  kaže Hodžić.

 

 

Bh.stručnjak prati zbivanja u BiH.

 

– Drago mi je čuti kako govore i razmišljaju Elvir Bolić i Vlatko Glavaš. Lično bih volio ako bi reprezentaciju vodio Vahid Halilhodžić. Takav nam stručnjak treba. Šansu bih dao i Amaru Osimu ili Husrefu Musemiću. – izjavio je Hodžić.

Hodžić se kao trener dokazao radeći s dosta uspjeha u Angoli i Maroku. Svojevrsni je bh.ambasador u Sudanu. Dok je radio u Maroku Hodžić je uspješno sarađivao s Vahidom Halilhodžićem selektorom Maroka.

 

(sportske.ba)