Turizam

Uvodi se Registar privatnih izdavača u turističke namjene na području općine Travnik

U koordinaciji sa nadležnim institucijama, a prevashodno općine Travnik kao nosioca, uvodi se registar privatnih izdavača na području općine Travnik u turističke namjene, saopćeno je iz Turističke zajednice općine Travnik.

 

 

-Registracija se odnosi za vlasnike privatnih smještajnih kapaicteta koji žele ili se već bave poslovima izdavanja soba, apartmana, vikendica u funkciji turizma na području općine Travnik.

Način prijave je prilagođen i pojednostavljen za navedenu kategoriju ugostiteljske ponude.

Značaj registra je višestruk s obzirom da se kroz minimalno tehničke propisane uvjete – sobe, apartmani, vikendice i sl. kategorišu i na taj način jamči kvalitet ponuđenih usluga.

Također, kroz vrlo jednostavan elektronski (on-line) sistem prijave/odjave turista, dobivaju se pouzdaniji statistički podaci koji zajednici turizma vrlo jasno daju pravce promotivnog i općenito razvojnog turističkog djelovanja, a s druge strane i vlasnicima smještajnih kapaciteta i turistima obezbjeđuje kvalitetnije i sigurnije odnose u poslovanju.

Uskoro ćemo u saradnji sa Turističkom zajednicom SBK/KSB objaviti više informacija te korake o načinu i postupcima za prijave, navodi  u saopćenju direktor Turističke zajednice općine Travnik, Samer Dolovac.