InfoPolitika

Vrijeme je da BiH damo šansu da bude zemlja u kojoj živimo i mi i naša djeca

U Travniku je održana Programska konvencija Socijaldemokratske partije BiH na kojoj je naglašeno da svi građani BiH žele vlast koja će omogućiti da se od poštenog rada može pristojno i živjeti. Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić naveo je kako građani traže partiju sa idejama za razvoj privrede u BiH.

 

-SDP ima konkretne planove kako da poboljša privrednu situaciju u BiH. Kada poboljšate privredu, onda ćete građanima moći ponuditi bolje zdravstvene, obrazovne i ostale usluge. Plan 10 je plan koji brigu o građanima i njihovim potrebama stavlja na prvo mjesto. Imamo rješenja i način kako da naše škole budu bolje. U kreiranju Plana 10, svoj glas su dali i mladi. Oni žele obrazovanje, žele jednaku šansu da ostanu i da daju svoj doprinos razvoju naše zemlje. Mladi žele bolje škole, a ne škole koje su oronule, a pritom su i podijeljene, kao što je to slučaj u Travniku. Želimo napokon ukinuti praksu dvije škole pod jednim krovom, a zatim da mladima omogućimo da se školuju u školama kojima će se ponositi i oni i njihovi roditelji. Obnovimo im učionice, nabavimo im opremu koja je prilagođena stoljeću u kojem živimo. Dajmo im šansu da pokažu koliko znaju. Usvajanje Zakona o obnovi škola na svim nivoima, biće uslov SDP-a da se sa nama priča o formiranju vlasti“, naveo je Nikšić.

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, na konvenciji je naveo kako je vrijeme da ljudima vratimo nadu da se u BiH može lijepo i ugodno živjeti.

-Ovdje smo kako bi vam rekli šta želimo i možemo uraditi u Travniku, ali ne samo ovdje, nego i širom BiH. Želimo čuti vaše ideje i probleme. Samo zajedno sa svim građanima u BiH može se desiti promjena nabolje. Jedan od najvećih problema u BiH je zdravstvo, a mi imamo plan kako da svima osiguramo osnovni paket zdravstvenih usluga, kroz naš dio Plana 10 – zdravstvo za sve“, dodao je Helez.

Nijaz Helez, predsjednik Kantonalne organizacije SDP Srednjobosanskog kantona, istaknuo je kako je nezaposlenost jedan od najvećih problema u ovom kantonu.

-Plan 10 neće dozvoliti ovoliku stopu nezaposlenosti među mladim ljudima, a sa konkretnim rješenjima nećemo dozvoliti da četvrtina zaposlenih građana u našoj zemlji živi na granici siromaštva. Vrijeme je da BiH damo šansu da bude zemlja u kojoj živimo i mi i naša djeca! Naš izborni program Plan 10 može biti uspješan samo ako svi zajedno radimo na njegovoj provedbi“, istaknuo je Helez.

 

(SDP BiH)