Kult ART

VS Lašvanske dive organiziraju besplatnu radionicu pjevanja

Radionica se organizira u sklopu projekta ,,Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj” podržanog od strane Vlade Kraljevine Norveške i UNDP-a i trajat će 4 mjeseca. Najtalentiranije polaznice dobit će priliku postati dio najcjenjenijeg ženskog vokalnog sastava u Središnjoj Bosni.

 

Prijave se primaju na Facebook profilu Vokalni sastav “Lašvanske dive” ili na tel. 063 697 421 ili na LINK.

Vokalni sastav Lašvanske dive partner je u provedbi projekta ,,Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj” kojeg provodi Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila. U sklopu projekta organizirat će se besplatna radionica pjevanja za osobe ženskog spola. Radionica će se provoditi dva puta tjedno do kraja 2020. godine s mogućnošću daljnjeg nastavka.

Voditeljica radionice je Nanarela Bajo, profesorica u Srednjoj i Osnovnoj glazbenoj školi Jakova Gotovca Novi Travnik, koja je ujedno i voditeljica VS Lašvanske dive. Tako da će polaznice radionice dobiti priliku upoznati se s metodama rada popularnih Diva.

Profesorica Bajo ističe da je smisao ove radionice ohrabriti mlade talente da se aktiviraju i educiraju svoje glasovne sposobnosti. Također, cilj je popularizirati članstvo u vokalnim sastavima i tako dati doprinos razvoju kulture u našoj lokalnoj zajednici.

U sklopu projekta u devetom mjesecu organizirat će se izlet ciljne grupe na Vlašić, gdje je predviđena kraća planinarska šetnja, ekološko-edukativni sat i druženje više od sto polaznika iz šest glazbenih sastava.

Edukacija će se odvijati u Novoj Biloj u prostorijama Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila, koji je također partner u projektu.

Projekt ,,Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj” dio je projekta Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE, koji financira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Svrha projekta je prioritizirati inkluziju, podršku servisima za ranjive kategorije društva, mlade, aktivizam i volunterizam, rodnu ravnopravnost, zaštitu okoliša i ljudska prava.