Kult ART

U Travniku počinje 2. Pozorišni/art festival za djecu: “Ogledalo svijeta u očima djeteta”

U organizaciji JU “Centar za kulturu općine Travnik” od 16. do 20. novembra/studenog 2020. godine, održat će se 2. Pozorišni/art festival za djecu “Ogledalo svijeta u očima djeteta”. Iako u specifičnim uslovima, sadržaji festivala i dolasci publike bit će pripremljeni i praćeni po strogim epidemiološkim mjerama.

 

 

Svi sadržaji za djecu su besplatni, te uključuju: pozorišne i plesne predstave za djecu, glumačke radionice, druženje uz čitanje bajki, scenska čitanja, izložbe slika, te sadržaje posvećene Međunarodnom danu djeteta, 20. novembar/studeni.

 

-Iskreno, žao nam je što nećemo biti u mogućnosti da primimo veći broj djece, kako smo to navikli do sada. Shodno situaciji, ove godine nećemo raditi ni organizovane posjete škola i vrtića. Situaciju razumijemo i inače, strogo poštujemo ograničenje broja posjetilaca. Kao i do sada,  obezbijedili smo i praćenje drugih epidemioloških mjera. Djeca, za sadržaje koji ih zanimaju, mogu biti prijavljena preko službenih stranica (Facebook i Instagram) Centra za kulturu općine Travnik ili putem broja telefona 030 511 907”, poručili su iz Centra za kulturu općine Travnik.