IzboriPolitika

Zajedno smo snaga koja će nabolje promjeniti budućnost Srednjobosanskog kantona!

Danas je u Bugojnu je održan radni sastanak kantonalnih rukovodstava Naroda i pravde, Naše stranke i Socijaldemokratske partije Srednjobosanskog kantona, s ciljem zajedničke pripreme za predstojeće lokalne izbore u oktobru ove godine.

 

– Razgovaralo se o više oblika zajedničkog rada, a posebno na suradnji s ciljem sprječavanja izbornih manipulacija i krađa od strane vladajućih stranaka u našem Kantonu, po čemu smo do sada bili poznati u Bosni i Hercegovini. Zajednička snaga i sinergija ovih stranaka ima za cilj promijeniti i odnos građana prema cijelom izbornom procesu i sumnje u njegovu regularnost, a posebno zato što, po nama potpuno opravdane, izmjene Izbornog zakona koje se odnose na kontrolu glasača i brojanja glasova i koje će po prvi put biti primijenjene ove godine, na žalost, neće biti testirani ni u jednoj općini našeg Kantona.

Ono na šta smo svi zajedno posebno ponosni je što smo održali i poboljšali našu suradnju u svim općinama kantona u odnosu na 2022.godinu i ove godine idemo sa zajedničkim kandidatima za načelnika u Bugojnu, Donjem Vakufu, Gornjem Vakufu – Uskoplju, Travniku, Novom Travniku, Jajcu i Kiseljaku, dok u nekoliko općina kantona imamo i zajedničku listu za općinska vijeća. Ovaj naš rad je prepoznat i od strane drugih opozicionih stranaka, tako da u svim općinama imamo već dogovorenu ili je u završnoj fazi dogovora i šira podrška zajedničkom kandidatu za načelnika, što nam daje vjeru da zajedno možemo promijeniti stanje u Srednjobosanskom kantonu, koji je, na žalost, i dalje na posljednjem mjestu po većini ekonomskih i socijalnih pokazatelja u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine , Narod i pravda i Naša stranka su već pokazali u velikom broju općina i gradova u kojima imaju svog načelnika ili gradonačelnika i većinu u općinskim i gradskim vijećima, kako se može drugačije i bolje raditi za svoje građane i nisu slučajno, baš te općine i gradovi, prvi na listi najrazvijenijih u Bosni i Hercegovini. Uz pomoć svih građana Srednjobosanskog kantona, koje pozivamo da se aktivno uključe u izborni proces i podrže nas svojim glasom, pokazaćemo kako i naše općine mogu bolje, a naši građani kvalitetnije i sretnije živjeti.

Zajedno smo snaga koja će nabolje promijeniti budućnost Srednjobosanskog kantona! –  saopćili su iz Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije BiH.