Centralna BosnaPolitika

Zastupnica Suzana Krišto: Izraditi Strategiju za mlade

Zastupnica Suzana Krišto (HDZ BiH)  izrazila je zadovoljstvo na povećanju sredstava za kulturu i sport, kontinuiranom  osiguravanju stipendija, te mogućnosti zasnivanja volonterskog i pripravničkog radnog odnosa, čime mnogi mladi ljudi stječu svoja prva radna iskustva i time postaju konkurentniji na tržištu.

 

 

Pored svih programa i mjera za mlade, preporučila je Vladi KSB/SBK da u okviru sredstava za izradbu strategija planiraju i sredstva za izradu Strategije za mlade, dokument institucija vlasti s programskim pristupom djelovanja prema mladima, što uključuje definirane probleme i potrebe mladih, strateške pravce djelovanja te ciljeve strategije i mjere za realizaciju ciljeva strategije.

 

-U Kantonu Središnja Bosna do sada nije kreiran ni usvojen niti jedan strateški dokument za mlade, te bi dokumet Strategija za mlade KSB predstavljao prvu strategiju za mlade  Kantona Središnja Bosna. Svjesna činjenice da mladi jesu istinski potencijal svakog društva, Skupštine KSB i Vlada KSB ovim strateškim dokumentom iskazuju opredjeljenje za ulaganje maksimalnih napora u koordinaciji svih kantonalnih struktura kako bi pružila potporu mladima u različitim oblastima društvenog života. – kaže zastupnica Krišto.

 

Zastupnica Krišto  je u diskusiji izrazila zadovoljstvo što je na povjerenstvu bila jednoglasna odluka, jer pitanja za mlade su zajednička tema za sve nas bez obzira na stranacku i nacionalnu pripadnost.