Kult ART

Završene radionice „Kreativnog ljetnog raspusta“

JU Centar za kulturu općine Travnik uspješno je realizirala ovogodišnje radionice projekta “Kreativni ljetni raspust” u sklopu “14. Travničkih večeri”.

 

Da podsjetimo, školarci su imali priliku da uče kroz igru, razvijaju društvene kompetencije, rješavaju situacije putem mašte i logike, fokusiraju se na timski rad, te razvijaju komunikacijske vještine.

Završni dan organizovan je na Tvrđavi Stari grad u saradnji sa JU Zavičajni muzej Travnik. Na njihovu želju, ideja je bila izvesti djecu u prirodu, te se malo odvojiti od zatvorenog prostora. Upriličena je dodjela cerfitikata, te obilazak i razgovor o dijelu historijske baštine Travnika.  Djeca su u sklopu ovog projekta dobili i besplatnu godišnju članarinu od JU Gradska biblioteka Travnik.

-Iako sa ograničenim brojem djece, uz sve poduzete epidemiološke mjere, djeca su uspjela da uživaju u ovogodišnjem kreativnom i edukativnom učenju kroz igru.  Ovaj projekat finansiran je od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih,  kulture i sporta  SBK/KSB, saopćili su iz JU Centar za kulturu općine Travnik.

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript