Općinski sud Travnik odredio pritvor za dvojicu Vitežana

Sudija za predhodni postupak Općinskog suda u Travniku odredio je jednomjesečni pritvor za dvojicu Vitežana koji su uhapšni 17. marta u akciji pod nazivom „Kristal“ koju su proveli službenici Krim policije MUP-a SBK i Jedinice za podršku MUP-a SBK. Kako je potvrđeno za Dnevni avaz iz Općinskog suda u Travniku, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Travnik pritvor je određen za Držena H. (32) i Bojana N.(32), oba iz Viteza, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo  nedozvoljena proizvodnja i stavljanje  promet opojnih droga.

Prilikom pretresa objekata koje  koriste osumnjičeni pronađeno je oko pola kilograma kokaina i kilogram marihuane, te novac u iznosu od 3.000 KM, oružje i drugi predmeti koji su korišteni za prodaju droge. Prema procjenama zapljenjena droga ima tržišnu vrijednost od oko 130 hiljada KM.

Koliko su službenici Krim.policije i Jedinice za podršku bili brzi i efikasni govori činjenica da je prilikom upada i pretresa pronađena i droga pripremljena za konzumiranje ušmrkavanjem, koju osumnjičeni nisu uspjeli uništiti. Iz MUP-a SBK su i nakon nekoliko hapšenja nastavili sa provedbom akcije „Kristal“ na području nekoliko općina srednje Bosne.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.