Travnik

Obilježen Dan općine Travnik

Dan općine Travnik i prvi dan proljeća danas je obilježen u ovom gradu nizom manifestacija. Već pet godina zaredom Travnik obilježava 21. mart kao Dan općine. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Travnik razmjenjene su odluke općinskih vijeća o bratimljenju između makedonske Općine Karpoš i Općine Travnik, a nakon toga su potpisani i sporazumi o bratimljenju.

Sjednici su prisustvovali i predstavnici tri turske bratske općine, te predstavnici Makarske sa kojom  Travnik ima partnerske odnose. Čestitajući Dan općine predstavnici turskih općina najavili su početak realizacije projekta izgradnje sportskog parka za djecu.

Načelnik općine Admir Hadžiemrić  i predsjedavajući OV Travnik, Niko Grganović  u svojim obraćanjima osvrnuli su se na proteklu godinu.

Dan općine i dolazak proljeća na srednjovjekovnoj tvrđavi Stari grad obilježeni su  uz kajganijadu i zvuke fanfara.  Članovi Muzičkog društva Travnik su uz zvuke fanfara najavili dolazak proljeća, a članovi Udruženja za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Tulika“  pustili su golubove. Za potpun ugođaj pobrinulo se MDD „Merhamet“ koje je spremilo prve poljetne kajgane i naravno nezaobilazne travničke ćevape i pitice.

Obilježavanje Dan općine nastavlja se i narednih dana brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.