Scena

Adaptirana predstava „Skrivene sjene“ za srednjoškolce u SBK

Centar za edukaciju mladih (CEM) upriličio je  izvedbu  predstava „Skrivene sjene“ u Mješovitoj srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi  Travnik. Predstava u režiji Olivera Jovića adaptirna je i prilagođena za izvedbe u srednjim školama, a govori o problemu nasilja u porodici.

-Problem nasilja je postao sve prisutniji , te smo odlučili da i ove školske godine za učenike prvih i drugih razreda srednjih škola, na području četiri općine našeg kantona izvedemo ovu predstavu, te ukažemo mladima i građanima na pomenuti problem, a sve u cilju doprinosa smanjenju broja slučajeva nasilja u porodici.  „Skrivene sjene“ je  dokumentarna drama u produkciji Centra za edukaciju mladih – CEM,  koja se bavi problemom nasilja nad ženama i djecom u savremenom bosanskohercegovačkom društvu. – kazala nam je Amela Mrakić iz Centra za edukaciju mladih (CEM).

Predstava će , nakon ove izvedbe u Travniku, biti upriličena za učenike prvih i drugih razreda srednjih škola u Busovači,Jajcu, Bzugojnu i Novom Travniku.